Cal gall - El projecte

Centre escolta Cal Gall. El projecte

L'any 2012, fruit d'una enquesta a la TACA i als agrupaments ens donen la idea de fer instal·lacions més properes a la proposta educativa a MEiG: uns llocs d'acampada, equipats, i estables, on poder anar-hi a fer activitats tot l'any. El que, de moment anomenem camp escolta és una proposta entre el terreny d'acampada i la casa de colònies. Un espai on poder per anar inclòs l'hivern, i en el que, el seu preu sigui més assequible que les cases de colònies.

La situació

La finca està situada al nucli de Viladamires a la zona nord-oest del municipi de Cabanelles  a l'Alt Empordà, a la banda nord de la carretera N-260 (eix pirinenc). S'hi accedeix per un camí asfaltat de 3,4 kms. que surt de la carretera nacional. Alterna conreu de secà i bosc, de suaus pendents que s'estenen de la masia de Cal Gall en direcció nord.

Consta de 7.140 metres quadrats.


Situat al terme municipal de Cabanelles a l'Alt Empordà, el paratge és a sota la Mare de Déu del Mont lloc habitual d'excursions, a 14 km. de la ciutat Daliniana de Figueres, a 31 dels aiguamolls de l'Empordà i del mar, a 34 km de les ciutats de Girona i Olot, a 12 del municipi  medieval de Besalú, i 15 del de Banyoles on es pot visitar el seu llac.

A la zona hi trobem itineraris amb moltes esglésies com les de Santa Coloma, Santa Maria, Sant Cristòfol, Sant Martí Sesserres, Sant Martí de Queixàs, Sant Mateu, Sant Miquel, Sant Roc, Sant Benet i Sant Llorenç.

S'hi pot arribar amb tren fins a Figueres i després autobús fins a 3,4 km. del paratge o també amb els autobusos de l'empresa TEISA.


MAPA TERRENY CAL GALL2.pdf

L'espai 

Està dividit en dues parts: 

1. La part principal que inclou la casa, les feixes i l'era. La part serà per serveis com ara sanitaris, sala de  reunions, menjador i, si és necessari, pernoctació. La superfície a la planta baixa és de 190 m² i la baixa de 128 m².

Es considera "La Feixa" de 981 m², situada a la part de llevant a prop de la casa, una zona idònia per acampar atès que la vegetació proporcionarà ombra suficient a l'estiu. Es pensa equipar amb tendes per poder acampar tot l'any.

L'era de la casa és un bon lloc per fer-hi jocs, reunions i activitats diverses. En aquest indret hi haurà a l'estiu servei de dutxes.

2 "El bosquet". Es tracta d'un paratge boscós de pins i alzines amb un total de 5.200 m2.  Està situat a uns cent metres al nord de la masia i s'hi accedeix pel camí de can Déu a Cal Gall. És un altre lloc adient per fer-hi acampada donada l'ombra que hi ha a l'estiu

Està previst que l'ocupació de la totalitat de les àrees d'acampada admeti un total d'unes 120 persones instal·lades en diferents unitats de tendesLa casa

Com ja ha estat explicat la masia de "Cal Gall" no és una casa de colònies, està més pensada com a serveis. Malgrat això, quan es cregui oportú, pot servir d'edifici refugi.


Planta baixa.pdf


La planta baixa es compon d'una estança d'uns 34 m² i  una cuina  de 12 m². S'entra per un porxo.

També, amb una entrada independent, es pot accedir als sis sanitaris (un adaptat), una dutxa amb aigua calenta i una renglera de lavabos.

Malgrat que les habitacions, per les seves característiques, s'orienten a unes utilitats concretes , la idea bàsica de la instal·lació és aconseguir  la màxima polivalència, per tant, les sales no tenen un destí concret.

Vols saber més coses de la ubicació de Cal Gall????